Trendovi u uređenju enterijera

Trendovi u uređenju enterijera

Kao i u svemu, tako i u enterijeru trendovi se vremenom menjaju, ali ako u kući imate nekoliko komada starog nameštaja, nemojte tako lako da ga se odreknete jer je možda upravo on ponovo u trendu. Moda se često ponavlja, a trenutno je u trendu spoj luksuza i retro detalja.

Moderan nameštaj ima uglavnom oštre linije, dok je starinski pretežno zaobljenih linija, izrađen od masovnog drveta. Bez obzira na veliku razliku u stilovima, njihov spoj može biti veoma zanimljiv. Stari stolovi i police mogu dobiti sasvim novu dimenziju ukoliko ih osvežite bojom i uklopite sa modernim enterijerom.

Ako ne možete da se odlučite za jedan stil, savetujemo vam da u moderno uređen prostor ubacite bar jedan komad starinskog nameštaja, poput klub stočića, police ili ogledala, koji će pružiti toplinu vašem domu i učiniti prostor atraktivnim mestom za život.

Dekoracija zidova

Donedavno su bile veoma popularne tapete za zidove, koje su se posle dužeg vremena ponovo vratile u modu. Ali ih je ubrzo zamenio dekorativni, prirodni kamen.

Zidovi obloženi prirodnim kamenom uneće toplinu i deo prirode u vaš dom. Osim što lepo izgleda i stvara prijatnu atmosferu u prostoru, veoma je dugotrajan i lak za održavanje. Najbolje je kombinovati ga sa drugim materijalima, kao što su drvo iIi staklo, kako biste postigli balans između toplog i hladnog. Bilo da ga koristite kao glavni materijal ili samo za detalje, budite sigurni da nećete pogrešiti.

Osvetljenje

Rasveta u prostoriji je veoma bitna, jer pomoću nje možemo da istaknemo sve prednosti prostorije, kao i da prikrijemo sve njene mane.

Trenutno su veoma popularni lusteri, koji su sami po sebi dovoljno efektni, pa tako pored adekvatnog lustera nije potrebno mnogo detalja u prostoriji.

Postavljanjem lustera iznad trpezarijskog stola osvetlićete čitav ambijent i dobićete posebnu atmosferu u svom domu.