ŠTA NAM TO NUDE NOVE ORGANIZACIJE STAMBENIH KOMPLEKSA?

ŠTA NAM TO NUDE NOVE ORGANIZACIJE STAMBENIH KOMPLEKSA?

Moderan način života često je brz i zahteva od nas mnogo prilagođavanja, a neretko nam ne ostavlja mnogo slobodnog vremena, zbog čega je ponekad ključno da su nam važne stvari na dohvat ruke kako bismo sve obaveze završili na vreme. Pre samo nekoliko decenija, stambeni blokovi su sadržali samo stambene objekte, odnosno, zgrade za stanovanje podrazumevale su isključivo stambene jedinice.

Objekti unutar kompleksa

Današnji stambeni kompleksi su dosta napredniji, te u svom obimu sadrže i poslovne prostore koji obuhvataju markete, drogerije, salone za ulepšavanje, kafiće, a često i vrtiće i igraonice za decu. Stambeni kompleksi koji se nalaze nadomak centra grada, u urbanim i visoko razvijenim naseljima, moraju poštovati osnovne standarde koji svojim stanarima omogućavaju da u neposrednoj blizini svog doma imaju sve elemente koje su im potrebni i koji zadovoljavaju sve aspekte svakodnevnog života. Posebno mladim porodicama sa decom kojima je preko potreban praktičan pristup stanovanju.

Naselja kao „mini gradovi“

Organizacija naselja u modernom dobu ima kulturu „mini grada“ koja podrazumeva profesionalnog upravnika objekta, koji je angažovan čitavog dana, tokom cele godine. Ne samo da ovo obezbeđuje dodatnu bezbednost, već i uređenje unutar samog kompleksa, tako da uvek imate lice kojem se možete obratiti za sva pitanja vezana za objekat.

Lokacija i povezanost

Za razliku od vremena kada se grad širio u skladu sa dostupnim slobodnim prostorom, danas se pri planiranju modernih urbanih naselja, vodi računa da su parkovi, vrtić i osnovna škola blizu naselja, budući da život u gradu dosta vremena oduzima prevoz. Pri planiranju novih stambenih blokova, ovi elementi su ključni, što dalje vodi ka dobroj saobraćajnoj infrastrukturi. Novi blokovi u centru grada kao ključnu karakteristiku imaju dobru saobraćajnu povezanost.

Svakako, sve ovo u velikoj meri zavisi od same lokacije na kojoj se stambeni objekat nalazi. Vračar je svakako jedan od delova Beograda koji ima najbogatiju ponudu za sve vrste aktivnosti kao i povezanost sa ostalim delovima grada koja omogućava brz transport do drugih krajeva. Budući da iza sebe ima bogatu kulturnu istoriju kao i da se nalazi u samom srcu prestonice, Vračar je svakako savršen odabir za buduću lokaciju vašeg doma, a novo iskustvo urbanog načina stanovanja biće pravi užitak za svakoga.