Sredite životni prostor bez pomoći profesionalaca

Sredite životni prostor bez pomoći profesionalaca

Zabavite se i uštedite

Danas postoji veliki broj kompjuterskih programa za uređenje doma, koji vam omogućavaju da do najsitnijih detalja isplanirate svoj životni prostor. Pošto je najbitnije da se u svom domu osećate sigurno, udobno i zadovoljno, veoma je bitno da pre nego što krenete u kupovinu imate jasnu viziju o tome kako tačno želite da vaš dom izgleda.

Programi su potpuno besplatni i što je najvažnije ne zahtevaju veliko znanje. Veoma brzo ćete shvatiti o čemu se radi i upustiti se u biranje boja, nameštaja, detalja i uživanje u stvaranju svog novog doma.

Sweet Home 3D

Veoma jednostavna aplikacija za dizajniranje enterijera, koju mogu da koriste i profesionalci i svi oni koji žele sami da srede svoj dom. Nakon startovanja i podešavanja osnovnih funkcija, možete početi sa dizajniranjem. Proces se sastoji od izrade 2D plana, u kom je potrebno iscrtati zidove i definisati prostorije, a zatim možete početi sa raspoređivanjem elemenata i stvaranjem virtuelne slike svog doma. Prednost ove aplikacije je to što pruža mogućnost postavljanja nacrta vašeg stana u pozadinu, što će vam olakšati prenošenje stvarnog izgleda u program.

Planner 5D

Ova aplikacija vam omogućava da iz svoje fotelje u potpunosti isplanirate i sredite svoj novi dom. To je virtuelni program koji vam nudi veliki broj mogućnosti za uređenje doma. Sve što trebate je uneti nacrt prostora koji želite da sredite, a nakon toga jednu po jednu prostoriju opremite nameštajem i ostalim detaljima. Planner 5D ima svoju galeriju koja nudi veliki izbor dezena, boja i tekstura, kako za nameštaj, tako i za zidove, podove i plafone.

Home Design Software

Još jedan program za zabavno i lako uređenje doma, koji vam omogućava različite kombinacije boja i tekstura podova, plafona i zidova. A pored toga nudi i veliki izbor komada nameštaja - polica, komoda, stolova, stolica, kreveta i još mnogo drugih detalja. Prednost ove aplikacije je ta što u toku rada nudi savete (koje materijate ne treba koristiti u određenim prostorijama itd.), što omogućava da pored toga što prostor izgleda lepo, bude i funkcionalan.