Koliko nameštaj može da traje?

Koliko nameštaj može da traje?

Većina ljudi nema priliku često menjati nameštaj, pa je njegov kvalitet od izuzetnog značaja. Kako ne biste došli u situaciju da posle kratkog vremena vaš nameštaj više ne liči na onaj koji ste doneli iz prodavnice, morate znati pravilno da ga održavate, ali i da budete upoznati sa kvalitetom određenih materijala pri kupovini.

Drvo kao obavezan deo enterijera

Kad je uređenje enterijera u pitanju, drvo ima veoma široku primenu, bilo da se radi o policama, stolovima, krevetima, kuhinjama ili samo delovima nameštaja. Nameštaj se izrađuje od više vrsta drveta, ali ona koja se izdvajaju po svom kvalitetu su hrast i javor. Za njima mnogo ne zaostaju ni orah, bukva i jasen. U svakom slučaju, ako se odlučite za nameštaj od punog drveta, možete da budete sigurni da će trajati jako dugo.

Kuhinje od medijapana

Ukoliko ste u potrazi za kuhinjom, u salonima će vam najčešće biti ponuđene one od medijapana i iverice. Velika razlika u ceni može da vas zbuni, ali ako vam je kvalitet na prvom mestu, medijapan je pravi izbor za vas. Za razliku od iverice dosta je otporniji na habanje i vlagu, a pored toga pruža vam mogućnost velikog izbora boja, kao i mogućnost visokog sjaja.

Nameštaj za bašte i terase

Kada dođu sunčani dani, prvo što poželimo je da provodimo vreme na otvorenom. Zato su terase i bašte mesta na kojim provodimo najviše vremena tokom letnjih meseci. Kako se ne biste neprijatno iznenadili sledeće sezone, na vreme nabavite odgovarajući nameštaj. Ono što je bitno kod ove vrste nameštaja, jeste da bude otporan na sve vremenske uslove.

Ako volite tradicionalniji stil, sa nameštajem od kovanog kvožđa nećete pogrešiti. Ovaj veoma čvrst i masivan materijal je otporan na sve vremenske uslove i ukoliko ga pravilno održavate trajaće veoma dugo.

Ako ipak volite malo elegantniji nameštaj, tikovina će ispuniti sve vaše zahteve. Otporan je u velikoj meri, a ne zahteva mnogo održavanja.

Nameštaj od trske, bambusa, ratana i sličnih materijala može da izgleda veoma lepo, ali je dosta manje otporan na vremenske uslove. Pa ukoliko se odlučite za ovu varijantu, potrudite se da ga dobro zaštitite tokom zimskog perioda.