ENTERIJER ZA TOPLE SUNČANE DANE

ENTERIJER ZA TOPLE SUNČANE DANE

Sunčano vreme svima unosi plimu energije i talas inspiracije. Sa lepim vremenom, dobijamo želju da unesemo novine u naš životni prostor. Bez obzira na to kolika je kvadratura vašeg stana, postoji mnogo načina da osvežite vaš enterijer i dodate mu svoj lični pečat. Sve što je potrebno je malo mašte i kreativnosti.

Igrajte se bojama

Ofarbajte samo jedan zid u žutu boju, ali tako da je naspram prozora. Na taj način će se sunčeva svetlost reflektovati od zida i uneti vedrinu. Ukoliko ste pak veći ljubitelji tapeta od krečenja, ovaj način dekoracije je idealan. Slobodno se igrajte različitim dizajnom i ukrasite jedan od vaših zidova. Na ovaj način koristite zidove kao dekor. Manje zahtevne, ali ništa manje efektne su i nalepnice za zidove. Lako se pronalaze i u boljem snabdevenim knjižarama, a njihova prednost je u tome što se lako postavljaju i uklanjanju.

Biljke i sveže cveće

Letu kao da je drugo ime priroda, a biljke nepogrešivo ulepšavaju svaki prostor. Sobne biljke uneće osveženje, a veoma povoljno utiču i na regulaciju vlažnosti vazduha u prostoriji što stvara prijatniju i zdraviju sredinu. Pore toga, buket svežeg cveća nesumnjivo će vam popraviti raspoloženje, uneti vedrinu u dom i obasuti vas prelepim mirisima leta.

Akvarijum

Veliki broj ljudi se slaže da ih blizina vode čini spokojnim, a akvarijum sa ribicama je poseban način da unesete ovaj vid osveženja u svoj dom. Pored toga, briga o ljubimcu može biti zabavan hobi koji će vam ispuniti slobodno vreme, a ujedno se i uklapa u svaki stil enterijera. 

Retro elementi

Komadi starinskog nameštaja odišu toplinom i nostalgijiom koja će vas uvek podsetiti na lepe uspomene. Potražite ovakve komade u bakinom domu ili pak posebnim pijacama na kojima se neretko krije pravo blago dostupno po pristupačnim cenama. Ramovi za slike, vaze, pa čak i veći komadi poput kredenca ili fotelje mogu na sofisticirani način obogatiti vaš enterijer.