ZELENE POVRŠINE VRAČARA

ZELENE POVRŠINE VRAČARA

Izbor životnog prostora jedna je od važnih odluka u životu i ne treba je donositi ishitreno. Potrebno je proveriti sve aspekte vezane za nekretninu za koju smo zainteresovani kako bismo se uverili da ćemo baš u tom prostoru stvoriti idealan dom. Kvadratura, položaj, raspored prostorija, ali i lokacija, čine neke od najvažnijih faktora pri odlučivanju.

PREDNOSTI LOKACIJE

Ukoliko planirate da u novom stanu živite sa svojom porodicom, a naročito da to bude prostor u kojem će vaša deca odrastati i provesti detinjstvo, lokacija je ključna. Za njih je esencijalno da imaju vrtić i školu u blizini kuće. Takođe, deci je bitno da imaju zelene površine i parkove kako bi se igrali, družili i uživali u prirodi.

HRAM SVETOG SAVE I KARAĐORĐEV PARK

Vračar je gusto naseljena opština sa brojnim i raznovrsnim sadržajima kao i zelenim površinama. Većini je prva asocijacija na Vračar Hram Svetog Save. Hram Svetog Save impozantna je građevina koja odiše grandioznošću i svakodnevno privlači veliki broj turista. Okružena je predivno uređenim platoom na kojem se možete odmoriti i uživati u zelenilu. Odmah nasuprot njega, nalazi se Karađorđev park koji pored velike površine namenjene opuštanju, poseduje i istorijski značaj.

ČUBURSKI PARK

Jedan od poznatih parkova na Vračaru jeste Čuburski park. Nalazi se na odličnoj lokaciji između Južnog bulevara i Kalenić pijace i predstavlja centar dečije igre. Tu se nalaze košarkaški teren, mini skejt park, tobogani za najmlađe, a neretko je upravo ovaj park mesto za održavanje raznih zabavnih sadržaja, naročito preko leta. U ovom parku se svakodnevno okupljaju porodice sa mališanima i uživaju u zelenilu i razonodi.

NEIMAR

Park sličnog sadržaja nalazi se na Neimaru, odmah iznad Južnog bulevara. Pored igrališta i sprava za decu tu se nalazi osnovna škola kao i nekoliko kafe-restorana u kojima roditelji mogu da predahnu dok se njihova deca igraju.

Vračar je poznat po velikom broju manjih parkova, koji su poznati kao ‘urbani džepovi’. Tu Vračarci provode svoje slobodno vreme sakriveni od gradske vreve i uživaju u zelenilu.