UREĐENJE ENTERIJERA: PROLEĆE KAO INSPIRACIJA

UREĐENJE ENTERIJERA: PROLEĆE KAO INSPIRACIJA

Proleće je idealno vreme za promene! Bujanje prirode kao da nas poziva da osvežimo svoj enterijer i unesemo nove motive u svoj dom.  Uz nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija, vaš dom će dobiti novu dimenziju.

BOJE GOVORE

Ovog proleća su u fokusu tirkizna, ljubičasta, žuta i cinober crvena. Boje prirode će vašem prostoru dati autentičnu prolećnu atmosferu. Ne morate investirati u nov nameštaj, dovoljno je da promenite tepihe, zavese ili ukrasne jastuke i vaš dom će dobiti novu dimenziju.

Ne plašite se da kombinujete boje. Ukoliko u vašem domu dominira samo jedna boja, prostor će delovati monotono. Zato slobodno uključite jarke boje u svoj enterijer, ukoliko je ostatak prostora u neutralnim nijansama.

Boja lavande sve više dobija na značaju u uređenju enterijera. Idealna je za spavaću sobu, zbog svog umirujućeg dejstva. Vaša soba za odmor će biti upotpunjena nežnošću i toplinom koju ova boja poseduje.

RUSTIČNO JE IN

Zlatna, bakarna i srebrna boja doprinose osećaju topline i romantike. Vaš dom će dobiti dozu baroknog glamura i elegancije ukoliko postavite ogledalo sa metalnim ramom ili luster od kovanog gvožđa u svoj stan. Ukoliko ne možete sebi priuštiti antikvitete, uvek možete izabrati bakarne elemente za kuhinju – šerpe, činije, vaze i sl. i na taj način postići starinski efekat. Bakarne boje su izuzetno pogodne za kombinovanje jer nema nijansi uz koje se ne uklapaju.

FLORALNI ELEMENTI

Ništa ne asocira na proleće kao cvetni dezeni i elementi! Svoj prostor obogatite biljkama sa jarkim cvetovima, koji će uneti duh proleća na autentičan način. Ukoliko ne možete dovoljno vremena da posvetite sobnim biljkama, uvek možete kupiti rezano cveće.

Pored prirodnog cveća, floralni motivi na posteljini, tekstilu i tapetama će takođe uneti prolećni duh u vaš dom! Dovoljno je da izaberete nekoliko elemenata sa cvetnim motivima i vaš dom će postati prava floralna oaza.