UGRADNI ORMARI KOJI ŠTEDE PROSTOR

UGRADNI ORMARI KOJI ŠTEDE PROSTOR

Kako biste maksimalno iskoristili svaki kvadrat vašeg doma, važno je da pronađete optimalna rešenja za skladištenje stvari. Jedno od takvih je ugradni plakar, koji predstavlja savremeno rešenje za opremanje stana.

Ugradni plakari su zahvaljujući svojoj praktičnosti postali najtraženija vrsta ormara. Možete sami izabrati dizajn, boju i veličinu plakara, a moguće je ih je uklopiti u gotovo svaki prostor, od spavaće sobe, predsoblja do dnevne sobe. Potrebno je samo da izaberete zid na kojem će se nalaziti plakar, a on će biti postavljen od zida do zida, sa kliznim vratima koja se ne otvaraju i tako maksimalno štede ostatak prostora.

Kada je u pitanju materijal od kojeg se ugradni materijali izrađuju, izbor je veliki. Prednji deo se uglavnom izrađuje od medijapana, pleksiglasa ili stakla. Klizna vrata mogu biti napravljena od medijapana i plute, ali i od punog drveta. Ukoliko želite da vizuealno povećate prostor, na vrata plakara postavite ogladalo.

UNUTRAŠNJOST ORMARA

Kako biste na najbolji način projektovali unutrašnji prostor ugradnog ormara, bitno je da unapred isplanirate raspored. Razmislite koji delovi su vam zaista potrebni, da li je to prostor za cipele ili fioke, police i sl. Jedan od trikova za bolju preglednost stvari je automatsko svetlo koje se aktivira prilikom otvaranja vrata.

SAVETI ZA ORGANIZOVANJE STVARI

Kako biste imali uredan i dobro organizovan ormar u kojem ćete uvek znati gde se nalazi stvar koju tražite, pratite naše savete.

Uključite kutije sa pregradama, gde ćete držati sve sitnice i modne dodatke koje posedujete. Kako biste sačuvali prostor koji vam zauzima zimska garderoba, koristite vakumske vreće koje štede prostor i odlične su odlaganje stvari. Još jedna stvar koja će vam uštedeti prostor su pregrade za police.

Pregrade za police odlično su rešenje koje će da napravi red u vašem ormaru. Jednostavne su za korišćenje, a možete da ih napravite i sami od kartona u boji ili plastike. Ovakve police pobrinuće se da džemperi i košulje ostanu tačno tamo gde ste ih stavili.