UČINITE TERASU IDEALNIM KUTKOM ZA DRUŽENJE I ODMARANJE

UČINITE TERASU IDEALNIM KUTKOM ZA DRUŽENJE I ODMARANJE

Leto je period u kojem uživamo da provodimo vreme na otvorenom i prepustimo se sitnim zadovoljstvima, kao što su popodnevna ili vikend druženja sa prijateljima. Pravo mesto za ove male rituale jeste terasa našeg doma koju možemo urediti po svom ukusu i stvoriti svoju malu oazu za opuštanje.

OSVETLJENJE

Detalj koji će definitivno oplemeniti prostor jeste odgovarajuće osvetljenje. Ono može biti u vidu romantičnih fenjera koje možete okačiti o zidove ili pak niz krupnih sijalica, poput onih kojima ukrašavamo novogodišnju jelku. Predivno će izgledati obmotane oko ograde balkona, a istovremeno ćete dekorisati terasu i dobiti izvor svetlosti.

NAMEŠTAJ

Terasa nije prostor gde želimo glomazan i težak nameštaj, već komade koje ćemo moći lako da održavamo i koji ne iziskuju mnogo novca. Odličan izbor predstavljaju palete koje možete naslagati do nivoa koji vam odgovara, prekriti jastučićima, a zatim vidljivi deo obložiti trskom. Na taj način ćete dobiti divan “morski” detalj koji možete jednostavno odložiti tokom zime.

VISEĆI STOČIĆ

Prostrane terase su fenomenalan prostor za okupljanje i druženje. Zbog toga nam je često pored centralnog stočića potreban dodatni prostor za odlaganje. Ovaj problem možete lako rešiti sa dve trouglaste drvene ploče i malo kanapa. Potrebno je da u uglovima trouglova izbušite rupe, provučete kanap i zavežete čvor sa donje strane ploče. Dobićete viseći stočić u dva nivoa koji možete zakačiti za ogradu u uglovima terase.

BILJKE

Biljke zasigurno svaki prostor čine lepšim i prijatnijim. Veliki broj saksija zauzima dosta mesta zbog čega bi idealno rešenje bila puzavica koju biste žičicama i kukicama mogli da navodite po zidovima i na taj način se okružite zelenilom.