PRETVORITE SVOJE KUPATILO U SPA OAZU

PRETVORITE SVOJE KUPATILO U SPA OAZU

Spa tretmani blagotvorno deluju na naše telo, duh i oslobađaju nas od stresa. Uz pomoć nekoliko saveta, možete pretvoriti svoje kupatilo u pravu spa oazu u kojoj ćete se opustiti nakon napornog dana. Svoj prostor jednostavno možete oplemeniti dodavanjem velikih ogledala, sveća, drvenih i pletenih elemenata. Kadu postavite pored prozora, kako biste mogli da uživate u prirodnoj svetlosti. Ukoliko imate dovoljno prostora, obavezno dodajte i biljke koje ne samo da će prečišćavati vazduh u prostoru, već će i kreirati egzotičnu, prirodnu atmosferu.

OPUŠTAJUĆI MIRISI

Difuzori sa esencijalnim uljima su odličan izbor za sve koji žele da unesu predivne mirise u svoje kupatilo. Difuzor je električni uređaj koji oslobađa esencijalna ulja kroz vazduh i stvara prijatne mirise u prostoriji. Izaberite difuzor koji je jednostavan za čišćenje i ima ugrađen tajmer, koji će mu omogućiti da otpusti odgovarajuću količinu ulja, koja neće iritirati vaše disajne organe. 

Različita ulja imaju različit efekat. Dok biljna ulja opuštaju, citrusna su jača i podstiču energičnost. Elementi koji će doprineti spa ambijentu su i ugrejani peškiri, ali i zanimljive zavese za tuš kabinu, odnosno kadu. Sitnice koje vam nisu potrebne nemojte gomilati u prostoru, kako biste imali skladan i uredan prostor. Pletene korpe su dobar izbor za skladištenje neophodnih stvari.

ZAMRAČITE PROSTORIJU

Koristite neutralne tonove, drvene i kamene elemente kako biste kreirali prijatnu atmosferu. Ukoliko želite da iskusite apsolutni mir, predlažemo da prostor zamračite tamnim zavesama, i tako kreirate relaksirajuću atmosferu u kojoj ćete uživati svim čulima. Ukoliko želite da odvojite kadu od ostatka prostorije, postavite panelne pregrade koje će vam pružiti više privatnosti. Atmosferu će upotpuniti opuštajuća muzika u zen maniru, koju možete pustiti i na svom telefonu, ukoliko ne želite muzičke uređaje u prostoru. U ovakvom opuštajućem ambijentu zaboravićete na sve stresne faktore i bar na kratko se isključiti od ostatka sveta.