KUTAK ZA ŠKOLARCE

KUTAK ZA ŠKOLARCE

Polazak u školu, upoznavanje novih drugara i sticanje radnih navika velike su promene u životima vaših mališana. Novo okruženje i obaveze krupan su korak u odrastanju i zato je potrebno da školarcima obezbedimo ušuškan i podsticajan lični prostor koji će ih motivisati na učenje, ali i pružiti im i trenutke opuštanja. Dečiju sobu možete dekorisati na više načina, a mi vam predstavljamo nekoliko jednostavnih i ekonomičnih rešenja.


SOBNA GALERIJA

Nebitno da li vaše dete poseduje izražen talenat za slikanje, njegova mala umetnička dela možete uramiti i okačiti o zidove. Na taj način pozitivno ćete uticati na samopouzdanje deteta, a istovremeno će vaš mali umetnik moći da prati sopstveni napredak. Pored crteža, možete zajedno sa svojim detetom oslikati zidove njegove buduće sobe. Podstaći ćete dečiju kreativnost, a vaš školarac će biti ponosan što je učestvovao u uređenju svog životnog prostora.

RADNI PROSTOR

Domaći zadaci i učenje zahtevaju poseban deo namenjen radnim zadacima gde će školarci moći u potpunosti da se skoncentrišu i posvete učenju. Praktičan za ovu namenu je zidni stočić koji možete u svakom trenutku sklopiti i tako osloboditi prostor za igru, dok je unutrašnjost stola konstruisana u vidu polica namenjenih odlaganju svezaka i knjiga. Radnu atmosferu možete odatno pospešiti ako zid za koji ste okačili sto prefarbate bojom za table i na taj način stvorite ogroman prostor za vežbanje i kreativnost svog mališana.

ODLAGANJE STVARI

Nove obaveze zahtevaju od vaših najdražih i dobru organizaciju. Kako biste im olakšali spremanje za školu i vannastavne aktivnosti, bilo bi dobro da napravite sistem po kojem će se lako orijentisati i pronaći neophodne stvari. Ovo možete postići tako što ćete fioke ili kutije za odlaganje obeležiti bojama, tako da u određeni prostor odlažete samo odeću u navedenoj boji. Drugi način je da obeležite prostor za odlaganje slovima azbuke, čime ne samo da utičete na organizaciju vašeg deteta već podstičete i učenje.