Kako urediti radni prostor u sopstvenom domu

Kako urediti radni prostor u sopstvenom domu

Savremeno doba donelo je nove poslovne trendove, pa tako rad od kuće više ne predstavlja retkost. Ukoliko imate mogućnost da svoj posao obavljate u sopstvenom domu, konačno kancelariju možete kreirati po svom ukusu.  Deo u kojem ćete obavljati posao treba odvojiti od ostatka prostora. U slučaju da ne možete izdovijiti celu prostoriju, izdvojite jedan njen deo i kreirajte svoj radni kutak u kojem ćete uživati. Najbolje je da to bude prostor u uglu ili uz zid. Ukoliko je vaš radni deo u sklopu već postojeće prostorije, uklopite ga u ostatak enterijera.

ORGANIZACIJA RADNOG KUTKA

Vaš radni prostor treba da bude prvenstveno funkcionalan, kako biste se što bolje organizovali. Sa druge strane, lepo uređen kutak za rad sigurno će doprineti vašoj efikasnosti. Idealna kućna kancelarija predstavlja spoj funkcionalnosti i estetike, koje će vaš rad pretvoriti u uživanje. Kako biste podstakli produktivnost, savetujemo vam da prostor uredite tako da izgledom podseća na kancelariju. Potreban vam je radni sto na kojem ćete moći da držite lap top ili desktop računar, planer i odgovarajuću rasvetu. Opredelite se za sto sa fiokama kako biste mogli da odložite sitnice koje vam nisu trenutno potrebne. Ukoliko vaš posao podrazumeva kreativnost, ali i analitičnost, iznad stola postavite belu tablu za pisanje, gde ćete moći vizuelno da predstavite svoje ideje i projekte.

PODSTAKNITE PRODUKTIVNOST

Uverite se da prostor ima dovoljno svetla i da su u blizini utičnice koje će vam biti potrebne za elektronske uređaje. Posebnu pažnju posvetite izboru stolice, jer je od velike važnosti da vam bude udobno za vreme rada, ali i da sedite u pravilnom položaju. Ukoliko vaš posao podrazumeva sate i sate ispred računara, odaberite ergonomsku stolicu sa točkovima i podešavajućim sedištem. Razmislite da li će vam biti potrebne dodatne police i komode, za štampače, projekte i sl. Oplemenite svoj radni prostor biljkama, koje će prečistiti vazduh i uneti duh prirode u vaš radni kutak.