DEKORACIJA STANA ZA USKRS

DEKORACIJA STANA ZA USKRS

Približava nam se najveći hrišćanski praznik, Uskrs, pa je važno početi na vreme sa pripremama za dekorisanje. Ukrašavanje doma nije propisano običajima, pa možete pustiti mašti na volju i uneti Uskršnji duh u svoj prostor onako kako vi želite. Uskrs se povezuje sa buđenjem prirode, pa je najbolje da iskoristite boje koje možete naći u svom okruženju – zelenu, narandžastu, roze, lila i plavu. Proleće nam pruža puno mogućnosti za dekorisanje – cveće, grančice i zelenilo će pozitivno uticati na atmosferu u domu. Pojedine dekoracije ne morate kupovati, već ih možete sami napraviti ukoliko ste kreativni i maštoviti.

Poznato je da se uskršnjim dekoracijima najviše raduju najmlađi, pa možete i njih pozvati da vam se pridruže! Zajedno napravite šarena jaja od platna koja možete postaviti u saksije sa cvećem ili vaze. Izrežite parče materijala u obliku jajeta, zalepite ih za drvca i dobićete sjajne uskršnje uskrse! Izaberite materijale interesantnih dezena, zanimljivih paterna i boja.

USKRŠNJI DUH U SVAKOM KUTKU DOMA

Pored bogate trpeze koja će se naći na vašem stolu, obeležite ovaj svečani trenutak detaljima koji će obogatiti ceo ugođaj. Slama, grančice, bombone, dekorativne salvete i činije će činiti savršeni uskršnji aranžman. Jaja dodatno možete ukrasiti tradicionalnim elementima – heklanim detaljima ili čipkom. Kako biste postigli „shabby efekat“, dodajte postavci i neki starinski element – kutiju iskrzanih ivica ili vazu, koji će doprineti toplini i osećaju zajedništva. Kornete od jaja takođe možete iskoristiti, tako što ćete ih ofarbati i ukrasiti akrilnim bojama i dodati im malo veštačke ili sveže trave. Jaja će najbolje izgledati u svom prirodnom okruženju.

Ukoliko želite da na upečatljiv način obeležite Uskrs, napravite uskršnje drvo koje će zauzimati centralno mesto na vašem stolu. Pronađite granu drveta i postavite je u sunđer koji se koristi za pravljenje ikebana. Svaku grančicu obmotajte ukrasnim papirom, okačite šarena jaja, platnene zeke i druge šarene figurice.

Ukoliko očekujete goste, možete ukrasiti i ulazna vrata bogatim vencem koji možete sami napraviti.  Napravite venac od svežih grančica i raznobojnog sezonskog cveća, koje će uneti radost u vaš dom! Na ovaj način ćete dobrineti uskršnjem ambijentu i praznik provesti na poseban način.