3 PRAKTIČNA KUHINJSKA ELEMENTA KOJA MORATE IMATI

3 PRAKTIČNA KUHINJSKA ELEMENTA KOJA MORATE IMATI

Izgledu kuhinje se po pravilu posvećuje najveća pažnja, ali je, pored toga,  podjednako bitna i njena opremljenost, budući da je kuhinja prostor koji prevashodno treba da bude funkcionalan. Pri planiranju uređenja svoje nove kuhinje, nemojte se truditi da imate apsolutno sve kuhinjske uređaje koji su trenutno popularni i dostupni na tržištu. Razmislite šta vam je zaista potrebno i izaberite ono što će vam olakšati pripremanje hrane i uštedeti vreme. Za šta god da se odlučite, ne zaboravite da vaše navike određuju aktivnosti u kuhinji, a da želja za postizanjem određenih elemenata samo smanjuje prostor u njoj. Nabavite pregrade za fioke, organizere i uključite što više elemenata na izvlačenje. Praktično organizovani elementi će vam uštedeti energiju jer ćete uvek znati da je stvar koju tražite na svom mestu.

1.DISPOZER

Pored toga što ima mnoge praktične prednosti, dispozer doprinosi i vašoj okolini. On ostatke hrane pretvara u fine čestice koje odlaze direktno u kanalizaciju. Zahvaljujući tome, oslobodićete se nagomilanog smeća i neprijatnog mirisa koje privlaći insekte. Na ovaj način bićete sigurni da je vaša kuhinja besprekorno čista. Pored toga, dispozeri uključuju opciju samočišćenja - otvaranjem vode i uključivanjem uređaja sva briga oko čišćenja je završena! Više nećete morati da se brinete oko nagomilanog smeća i dezinfekcije.

2.ASPIRATOR

Uloga aspiratora je nezamenjiva kada je u pitanju pročišćavanje i dovod svežeg vazduha. Jedna od bitnijih karakteristika aspiratora je njegov tihi rad. Izaberite onaj čiji zvuk neće ometati vaše aktivnosti. Postoji nekoliko različitih vrsta aspiratora. Najpraktičniji je aspirator na izvlačenje. Njega možete montirati na visećem delu kuhinje, iznad šporeta. Gotovo će biti neprimetan u prostoru i kada završite sa kuvanjem, možete da ga vratiti. Na ovaj način ćete ukloniti neprijatne mirise iz kuhinje i ostatka doma.

3.MULTIPRAKTIK

Ukoliko vam je potreban jedan uređaj pomoću koga možete da umutite šlag, pravite sveže sokove, rendate i blendirate namirnice, onda je multipraktik pravi izbor za vas. Multipraktik objedinjuje mnogo različitih funkcija i na taj način vam štedi prostor koji bi vam zauzimao svaki od uređaja pojedinačno. Ukoliko se odlučite za multirpaktik imaćete sve što vam je potrebno na jednom mestu. Kada se odlučite za kupovinu multipraktika, važno je da obratite pažnju na njegovu snagu. Snažan multipraktik će vam olakšati mnoge aktivnosti i pružiti vam neograničene mogućnosti za pripremanje jela.